Ruta de la cervesa
artesana de lleida

La Ruta promou la cervesa produïda artesanalment a la província a partir de la visita a les set microcerveseries adherides.

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida és una iniciativa de l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida que compta amb el suport de Gustum i que té l’objectiu de promoure la cervesa produïda artesanalment a la província. Es tracta d’un projecte de territori que s’ha de consolidar com un pol d’impuls turístic i socioeconòmic de la zona i dinamitzar l’oferta gastronòmica, cultural i d’oci de la província. 

Nascuda el maig de 2015 com la primera ruta de cervesa artesana de Catalunya, a dia d’avui compta amb 7 obradors adherits a la iniciativa: Casa Dalmases, CTretze, La Vella Caravana, Lo Vilot, Cerveseria Matoll, Lo Perot i Cerveses Ponent, fet que comporta que el seu abast territorial sigui ampli i englobi cinc comarques: La Noguera, La Segarra, L’Urgell, el Pallars Jussà i el Segrià.

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida proposa descobrir la província a partir de la visita a les set microcerveseries adherides. Els obradors obren les portes i mostren el procés d’elaboració, tipologies de cervesa que elaboren i particularitats de la seva proposta. A banda d’aquestes visites guiades, dirigides pels propis cervesers, les microcerveseries ofereixen tasts de cervesa o maridatges amb productes artesanals i de proximitat. Quan comença la Ruta, l’usuari rep un passaport. Si l’omple amb el segell de cada una de les set microcerveseries, obté un regal de l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida. 

Concebuda com una proposta de territori, la Ruta apropa al visitant a l’oferta cultural, gastronòmica, d’oci i de lleure al voltant de cada obrador, ja que durant la visita els cervesers recomanen activitats de proximitat al visitant, que també es poden trobar a la web de l’Associació de Cervesers de Lleida www.cerveserslleida.com. La Ruta es referma així com una plataforma aglutinadora de propostes i una eina d’atracció de turisme i de dinamització econòmica i social de la província.

Documentació addicional

Obradors adherits

  • Casa Dalmases
  • CTretze
  • La Vella Caravana
  • Lo Vilot
  • Cerveseria Matoll
  • Lo Perot
  • Cerveses Ponent

Grups d'acció local implicats

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.