Un celler de llarga tradició, Mas Llunes

El Celler Mas Llunes té una gran i antiga tradició vitivinícola. El seu treball es basa en el raïm de vinyes pròpies, prioritzant l’ús de varietats autòctones per elaborar vins amb un marcat caràcter empordanès. De tradició familiar, en un entorn càlid i acollidor, el celler realitza enoturisme, i obre les seves portes a tot aquell qui els vulgui conèixer i tingui interès en saber com treballen.

1. Quina és la vostra opinió sobre el comerç de proximitat? Quina ha estat l’evolució del vostre sector?

A Mas Llunes hem apostat sempre pel comerç de proximitat. Creiem que poder conèixer d’allà on provenen els productes i qui els elabora és una garantia de qualitat. També és una manera de reduir l’impacte ecològic que causa el transport de mercaderies. Pel que fa als nostres vins, gran part de la producció la venem a Girona, un mercat que valora cada vegada més el producte d’aquí i també és el més fidel. Al celler tenim un apartat de botiga, des dels inicis tenim productes d’elaboradors del poble. Gent amb qui tractem personalment i coneixem com treballen.

img8099

2. Explicació de la vostra empresa / projecte. Com sorgeix? Quin objectiu té? Quina trajectòria teniu?

La nostre família té una llarga tradició vitivinícola, els nostres avantpassats cultiven les terres des del 1389. Mas Llunes sorgeix de la il·lusió de continuar amb aquesta tradició familiar i amb el convenciment de que l’Empordà disposa d’un territori privilegiat per elaborar vins de gran qualitat. L’any 2000 vam decidir tirar endavant aquest somni fundant el nou celler.

3. Presentació de la gamma de productes. Quins productes oferiu? Pinzellades del procés de fabricació? Curiositats?

A Mas Llunes elaborem vi blanc, rosat, negre i dolç. Tots ells tenen en comú que pretenen expressar el caràcter de la zona. Apostem perquè la base dels nostres vins siguin varietats tradicionals de l’Empordà, com la garnatxa i la carinyena. Per nosaltres, la feina més important és a la vinya, fem un treball acurat al camp durant tot l’any per tenir una matèria prima de màxima qualitat.

4. Valor diferencial. Què fa diferents els vostres productes? Perquè la gent hauria de comprar els vostres productes i no els de la competència?

Tots els vins que elaborem són fets a partir de raïm de vinyes pròpies, això ens permet controlar tot el procés d’elaboració, apostant sempre per la qualitat. Totes les vinyes les tenim al terme municipal de Garriguella i la major part d’aquestes al peu del Paratge Natural de l’Albera, on el sòl és pissarrós, àcid i pobre en matèria orgànica; condicions ideals per la plantació de vinyes. També els hi aporta un alt grau de concentració, que fa que els nostres vins tinguin aquest marcat caràcter empordanès. Estem acollits al Consell Català de la Producció Integrada que certifica la producció mitjançant sistemes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient.

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.