Tres Cadires, des d'un projecte col·lectiu sorgeix un Vi de Nous de proximitat

D’on surt Tres Cadires? Quina és la vostra història?

Tres Cadires surt inicialment del fet que el pare de l’Andreu, un dels socis, feia cada any vi de nous amb molt d’èxit. L’Andreu el repartia a tort i a dret, i a tothom li encantava. En segon lloc, surt de les ganes de fer quelcom al territori, que ajudés al seu desenvolupament local, que d’això es tracta la cooperativa, i que ens permetés crear-nos un lloc de feina amb els valors i condicions que considerem justos. Tot va començar a mitjan 2015, amb la formalització de la cooperativa a principis del 2016 i l’inici de la venda de vi de nous a finals de 2016A finals de 2018 comencem a compartir l’obrador.

Qui hi ha darrere de Tres Cadires? 

Darrera de Tres Cadires hi ha tres sòcies fundadores treballadores: l’Andreu, l’Anna Maria i el Quim. També hi ha tota la gent que s’ha sumat en les diverses capes d’implicació col·lectiva (tastadores de les proves de la recepta, participadores finançadores, micromecenes..) I, a data d’avui, 75 persones que formen part de la Comunitat Corresponsable que dóna suport al projecte i a la qual tothom s’hi pot sumar.

Treballeu com una cooperativa, per què?

L’Andreu es decideix a tirar endavant un projecte amb el vi de nous com a producte. L’Anna Maria el convenç llavors perquè ho faci en forma d’emprenedoria col·lectiva. I és amb en Quim com a tercer que ja són els tres necessaris (amb la llei antiga) per ser una cooperativa. Aquesta forma jurídica és l’única que garanteix l’horitzontalitat en la presa de decisions i un repartiment de la riquesa justa, posant les persones i no el capital al centre del projecte. O ho fèiem així o no ho fèiem.

On us podem trobar?

Ens podeu trobar, per començar, a www.trescadires.cat i com @TresCadires a Facebook, Twitter i Instagram. En persona anem a algunes fires, fem tallers de vi de nous o participem en esdeveniments diversos on ens criden o que ens motiven a participar-hi. Al nostre web, a l’apartat botiga, hi tenim un mapa amb els més de 200 punts de venda on es pot trobar el Vi de Nous i, en breu, nous licors que estem elaborant conjuntament amb altres projectes.

Quin és el vostre valor diferencial?

El nostre valor diferencial és que som un projecte polític i de visió col·lectiva. És a dir, que ENTENEM LA FEINA QUE FEM COM A PART DE LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL CAP A UN SISTEMA ECONÒMIC JUST i que camini cap a la SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.