Torrons Mel i Alemany, productors centenaris

Torrons i Mel Alemany és una empresa familiar d’Os de Balaguer, nascuda el 1879. Es dediquen a produir torró de forma totalment artesanal, elaborant 60 tones anuals de torró, de les quals un 80% les venen a Catalunya, un 10% a l’Estat espanyol i un 10% a l’estranger. A més, envasen unes 1.500 tones de mel, de les quals un 50% es destinen a l’exportació, especialment al mercat francès. Els torrons els fabriquen amb una recepta clàssica del segle XIX, mentre que amb la mel són més innovadors, sempre sota el concepte de valor afegit. Actualment, la cinquena generació de la família es dedica al negoci.

1. Quina és la vostra opinió sobre el comerç de proximitat? Quina ha estat l’evolució del vostre sector?

El concepte de proximitat forma part de la filosofia de la nostra empresa. En el cas del torró, seleccionem la millor qualitat possible dels productors de fruits secs i dels apicultors que estan al nostre voltant. El nostre ADN no ha variat gaire des de 1879, quan la besàvia del Ferran Alemany, el nostre gerent, elaborava un caramel de mel i fruits secs, que era la base del torró actual. Aquesta fórmula clàssica ens ha obert les portes a cadenes de supermercats com Marks&Spencer o la principal botiga on-line dels Estats Units, LaTienda.com.

2. Explicació de la vostra empresa / projecte. Com sorgeix? Quin objectiu té? Quina trajectòria teniu?

L’empresa sorgeix al peu del Montsec amb una recepta del 1879, en la qual l’àvia Mundeta va crear un caramel de mel i fruits secs. D’allà va sortir el primer torró. Des d’aleshores, cinc generacions de la família Alemany hem seguit el procés artesanal de l’elaboració del torró. Als anys 70 del segle XX, el Miquel Alemany va decidir muntar una envasadora de mel i ampliar la fabricació de torrons. Els nostres torrons són molt acceptats pels consumidors per la tendresa de la massa i el punt cremat. El nostre objectiu és continuar mantenint un creixement sostenible.

3. Presentació de la gamma de productes. Quins productes oferiu? Pinzellades del procés de fabricació? Curiositats?

Oferim més d’una desena de varietats de torró elaborades de forma totalment artesanal i més d’una vintena de mel. Gràcies a una cocció lenta a base de fruits secs de proximitat i una mel de romaní molt seleccionada, el nostre torró té una pasta blanca molt característica. En el cas de la mel, som innovadors amb les línies gourmet i salut. A la primera, disposem de la mel amb ametlles, avellanes, nous, pell de taronja i bresca. En la línia salut, comptem amb mel i gelea reial fresca, pròpolis i pol·len. És el valor afegit de la nostra mel.

4. Valor diferencial. Què fa diferents els vostres productes? Per què la gent hauria de comprar els vostres productes i no els de la competència?

Són productes fets de forma totalment artesanal. Es tracta d’una selecció de matèries primeres de qualitat i de proximitat. Ens assegurem que els torrons i les mels siguin el més natural possible. Comercialitzem amb una marca pròpia i el nostre sistema d’elaboració està molt vinculat a la col·laboració amb el territori que ens envolta, ja que estem ubicats al peu de la serra del Montsec. Part de l’embalatge de la nostra marca el realitzen entitats lleidatanes que ocupen a persones amb algun tipus de discapacitat. Considerem que és un compromís tornar a la societat part del que ens ofereix. Un altre valor diferencial que tenim és la innovació en la mel, amb les línies gourmet i salut.

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.