Tastet de mel, passió per l’abella i el turisme de la Vall de Boí

Des de la cria de l’abella, la recol·lecció dels productes de l’arna, el seu envasat i distribució, fins a oferir visites guiades a l’apiari; la passió per l’abella i el turisme propi de la Vall de Boí han sigut els components de la fórmula del productor Tastet de Mel.

1. Quina és la vostra opinió sobre el comerç de proximitat? Quina ha estat l’evolució del vostre sector?

Des de l’inici, Tastet de Mel ha apostat pel comerç de proximitat, un mercat que considerem amb potencial i que té un suport molt important per la gent de la comarca. Gràcies a això, Tastet de Mel ha arribat també fora de la província. Amb el suport de clients que l’han conegut des dels inicis, s’han pogut obtenir molts més punts de venda.

2. Com sorgeix Tastet de mel i amb quin objectiu té? Quina trajectòria teniu?

Tastet de Mel sorgeix de la meva curiositat per aquest insecte, d’aprendre el seu funcionament intern i la seva logística. Jo volia tenir una arna a casa, però el president de l’Associació d’Apicultors de Lleida (Josep Mª Bonet) em va introduir de tal manera que a l’any següent vaig començar com a professional amb 160 arnes. Ara l’objectiu és muntar un nou centre apícola amb unes 800 arnes, tenir un museu i oferir més productes derivats de la mel, amb la fi també, de poder crear més llocs de treball.

3. Quins productes oferiu? Pinzellades del procés de fabricació? Curiositats?

Avui dia oferim 4 tipus de mel: Romaní i Taronger, fetes amb transhumància, i Flors i Muntanya, extretes al lloc d’origen (Vall de Boí, Alta Ribagorça i Vall d’Aran). La mel la treballem manualment, inclòs el seu envasat, però per a l’extracció de la mel del panel, la part mecànica, utilitzem una centrifugadora. També recol·lectem el pol·len i el pròpolis, que s’envia al laboratori per fer diferents productes i poder comercialitzar-lo. Pensem que una abella, durant el seu període de vida, no fabricarà més d’una cullerada de cafè plena de mel… Quina feinada fa una arna!

4. Què fa diferents els vostres productes? Perquè la gent hauria de comprar els vostres productes i no els de la competència?

Tastet de Mel intenta fer un treball artesà, treballant i vetllant per la salut de l’abella, cuidant l’entorn on es col·loquen les arnes i sempre buscant zones netes d’insecticides i plaguicides. Ficant una part de la natura dins de cada pot buscant la màxima qualitat en cadascun dels productes que ofereix. Segur que se’n pot trobar de semblants, però de ben segur que no d’iguals. La millor manera d’assabentar-se de la qualitat dels nostres productes és quan tornes a comprar el producte que solies consumir; és quan t’adones de la qualitat de la nostra mel i dels nostres derivats d’aquesta.

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.