OLIBA Green Beer; gaudir, a cada glop, de l'atractiu color verd i de l'essència i autenticitat del Pirineu

“Vinc d’una llarga nissaga de productors d’olives de muntanya i moliners de la Vall de Barcedana, al Pallars Jussà. El meu somni és recuperar i potenciar les varietats autòctones del nostre territori, extraient els seus valors organolèptics i teixint un paisatge ric, sempre amb vehemència i respecte pel medi que ens envolta.” Tota una declaració d’intencions d’Ivan Caelles Colomés, ideòleg i creador dels olis ERM i la cervesa OLIBA.

Amb aquesta filosofia va nàixer la marca ERM Oli d’Oliva de Muntanya Verd el desembre de 2018 i, posteriorment, OLIBA Green Beer, la qual es va presentar el 8 de maig de 2020. Tant el projecte dels olis monovarietals verds com el de la cervesa artesana amb oliva pretenen posar en valor un territori i una manera de fer autèntica, així com retre homenatge a l’agricultura i als homes i dones del camp.

L’equip humà d’Oliba i ERM té a Ivan Caelles, enginyer agrònom apassionat per la seva terra d’origen, al capdavant; la creadora i responsable de comunicació de tots dos projectes és la creativa publicitària Neus Huguet. En el cas d’Oliba, s’està elaborant amb l’equip de la breweria Click & Brew de Torrefarrera, mentre que l’oli ERM es produeix a la Cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges.

Tant els olis ERM com la cervesa OLIBA es venen en diverses botigues agràries i gurmet, així com en plataformes online però, a més, els podem trobar en nombrosos restaurants i bars. Un punt de venda important dels olis havien estat les fires i també s’havien organitzat tastos i sopars però la situació actual no ens ha permès apostar per aquest canal en el cas de la cervesa, per això hem fet una forta aposta pel màrqueting online.

Els dos productes tenen la seva pàgina web pròpia www.olierm.com i www.olibagreenbeer.com, respectivament, ambdues amb enllaç per fer la compra online; podeu seguir-nos també a facebook a totes dues i, Oliba, també a instagram i twitter.

OLIBA Green Beer és la primera cervesa verda d’oliva del món, d’aquí que hagi despertat un gran interès a nivell mundial, a més, és sense gluten i, per tant, apta per a celíacs; ERM Oli d’Oliva Verge Extra Verd compta amb una gamma d’olis monovarietals produïts amb olives autòctones de la Vall de Barcedana que només es conreen en aquest territori i que ofereixen un producte excepcional.

I, com no podia ser d’altra manera, ambdós projectes tenen un fort compromís social. La producció i envasat de l’oli es fa amb l’Olivera, una cooperativa d’integració social que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés.  I les caixes de fusta per als lots es fan al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), una empresa pública del Departament de Justícia que té per objectiu donar segones oportunitats a les persones privades de llibertat, a través de la formació i el treball.

Pel que fa a Oliba, els nois i noies de la FUNDACIÓ PRIVADA ILERSIS s’han encarregat de la manipulació del packaging de les nostres cerveses i de posar-hi l’etiqueta en braille que hem treballat conjuntament amb l’ONCE i que permet a les persones amb discapacitat visual de poder llegir el producte que tenen a les seves mans.


Foto: Ivan Caelles, Neus Huguet, Jordi Pifarré i Miquel Simón de Click & Brew.

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.