Mel Cal Fuster, la mel més natural del Bages

 Al terme municipal de Navàs, concretament a Castelladral, a l’última masia habitada de la vall, hi trobem cal Fuster. Aquí és on la Bibiana Bataller i l’Arnau Costa es van instal·lar fa uns dotze anys i on s'elabora la mel més pura del Bages.

D’on surt el vostre projecte?

El nostre projecte neix de la idea que arran de venir a viure amb el meu company vaig haver de deixar la feina de la ciutat. El meu company, l’Arnau ja tenia unes quantes arnes com a hobbie. Ens sortia una mel prou bona, i les cooperatives de consum de Manresa van començar a demanar-nos mel. M’agradava la idea d’ampliar el nombre d’arnes i fer mel per als altres, així que vaig demanar l’Ajut per a la incorporació de Joves al Món Agrari i actualment tenim 200 arnes que comercialitzem sota el nom de Mel Cal Fuster.

Teniu una masia a Castelladral. Hi teniu l’obrador?

Masia Cal Fuster està situada al nucli de Castelladral, a Navàs, a la comarca del Bages. Tots els treballs que realitzem a la masia tenen un enfocament autosuficient i ecològic. Tenim hort, fem cultiu de safrà, ens fem el pa i cuidem i alimentem els nostres animals d’una manera sostenible i sana. Geogràficament estem en una zona lliure de contaminació en tots els àmbits, a 9 km del primer poble. L’electricitat que necessitem prové de plaques solars fotovoltaiques, augmentant així la nostra autosuficiència i respecte al medi ambient. Cal Fuster ofereix la possibilitat d’acollir voluntaris per a fer intercanvis sigui en tasques apícoles, forestals o de camp i granja.

Jo i el meu company i amb l’ajuda d’extrangers que venen a fer turisme actiu a casa intentem mantenir tant la masia, el seu entorn i les nostres abelles tal com cal. L’obrador de mel el tenim a casa, al cobert, que es pot visitar, i és on oferim explicacions sobre el món de les abelles, tastos de mel i posem vestits d’apicultura als visitants i els portem a veure un abellar i com treballen les abelles en directe.

Quines activitats organitzeu perquè us coneguin?

Fem demostracions de construcció d’arnes d’abelles, amb material antic, tallers d’espelmes, d’ungüents amb cera d’abella. Oferim xerrades a les escoles i oferim també tastos de mels en espais publics i/o privats

Teniu algun punt de venda de tots els productes que elaboreu?

Com a punts de venda tenim:

- l’Obrador de mel

- Mengem Bages

- Web Masobert

- Mercat de les Oques (dimecres a Manresa, i mercat de la Mion (divendres a Manresa) tots dos dins d’una parada de verdures de qualitat  (Les Arnaules).

- Botiga Migjorn (de productes de proximitat ) a Súria.

També fem les comandes via WhatsApp i les fem arribar al domicili.

Quin és el vostre valor diferencial?

El tret més característic del nostre producte és que elaborem mel crua, la qual no ha estat sotmesa a cap mena de tractament tèrmic i conserva totes les seves propietats, per tant, cristal·litza quan ho ha de fer, de manera totalment natural.


mapa comarca bages.JPG

Mel Cal Fuster, la mel més natural del Bages

Camí de Cal Fuster s/n 08671 (Castelladral, Bages)

https://melcalfuster.wixsite.com/melcalfuster

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts d'interès. Aceptar