Mel Cal Fuster, la mel més natural del Bages

 Al terme municipal de Navàs, concretament a Castelladral, a l’última masia habitada de la vall, hi trobem cal Fuster. Aquí és on la Bibiana Bataller i l’Arnau Costa es van instal·lar fa uns dotze anys i on s'elabora la mel més pura del Bages.

D’on surt el vostre projecte?

El nostre projecte neix de la idea que arran de venir a viure amb el meu company vaig haver de deixar la feina de la ciutat. El meu company, l’Arnau ja tenia unes quantes arnes com a hobbie. Ens sortia una mel prou bona, i les cooperatives de consum de Manresa van començar a demanar-nos mel. M’agradava la idea d’ampliar el nombre d’arnes i fer mel per als altres, així que vaig demanar l’Ajut per a la incorporació de Joves al Món Agrari i actualment tenim 200 arnes que comercialitzem sota el nom de Mel Cal Fuster.

Teniu una masia a Castelladral. Hi teniu l’obrador?

Masia Cal Fuster està situada al nucli de Castelladral, a Navàs, a la comarca del Bages. Tots els treballs que realitzem a la masia tenen un enfocament autosuficient i ecològic. Tenim hort, fem cultiu de safrà, ens fem el pa i cuidem i alimentem els nostres animals d’una manera sostenible i sana. Geogràficament estem en una zona lliure de contaminació en tots els àmbits, a 9 km del primer poble. L’electricitat que necessitem prové de plaques solars fotovoltaiques, augmentant així la nostra autosuficiència i respecte al medi ambient. Cal Fuster ofereix la possibilitat d’acollir voluntaris per a fer intercanvis sigui en tasques apícoles, forestals o de camp i granja.

Jo i el meu company i amb l’ajuda d’extrangers que venen a fer turisme actiu a casa intentem mantenir tant la masia, el seu entorn i les nostres abelles tal com cal. L’obrador de mel el tenim a casa, al cobert, que es pot visitar, i és on oferim explicacions sobre el món de les abelles, tastos de mel i posem vestits d’apicultura als visitants i els portem a veure un abellar i com treballen les abelles en directe.

Quines activitats organitzeu perquè us coneguin?

Fem demostracions de construcció d’arnes d’abelles, amb material antic, tallers d’espelmes, d’ungüents amb cera d’abella. Oferim xerrades a les escoles i oferim també tastos de mels en espais publics i/o privats

Teniu algun punt de venda de tots els productes que elaboreu?

Com a punts de venda tenim:

- l’Obrador de mel

- Mengem Bages

- Web Masobert

- Mercat de les Oques (dimecres a Manresa, i mercat de la Mion (divendres a Manresa) tots dos dins d’una parada de verdures de qualitat  (Les Arnaules).

- Botiga Migjorn (de productes de proximitat ) a Súria.

També fem les comandes via WhatsApp i les fem arribar al domicili.

Quin és el vostre valor diferencial?

El tret més característic del nostre producte és que elaborem mel crua, la qual no ha estat sotmesa a cap mena de tractament tèrmic i conserva totes les seves propietats, per tant, cristal·litza quan ho ha de fer, de manera totalment natural.


En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.