Licors Portet: una destil·leria de muntanya amb identitat pallaresa

D’on surt el projecte? Quina és la vostra història?

La fàbrica Licors Portet de la Pobla de Segur fou creada l’any 1883 pels germans Josep, Baldomero i Antonio Ribera, de cal Col·lector del poble de Conques, al Pallars Jussà,  que es van traslladar a la Pobla de Segur, on van posar en marxa una petita destil·leria per a l’elaboració d’aiguardents i licors

L’any 1949, en Joan Portet, fill de Salàs de Pallars, entrà a fer societat amb els descendents d’en Josep Ribera i més tard comprà la resta de l’empresa i l’edifici. Actualment els seus fills Carlos i Àngel regenten l’empresa. juntament amb la Mercè Bastida, la dona de l’Àngel i, des de fa un temps en Miquel, fill d’ells dos, que és ja la tercera generació dels Portet.

Qui hi ha darrere?

Actualment a més dels quatre membres de la família, quatre persones més treballen a l’empresa que està situada a l’Avinguda Sant Miquel del Pui, núm 4 de la Pobla de Segur, on a més de la destil·leria hi ha la botiga i l’Espai Ratafia, un petit espai museografiat, on es recull la història d’aquest segle llarg de vida.

On us podem trobar?

Estem situats a l’Avinguda Sant Miquel del Pui, 4 de la Pobla de Segur (Pallars Jussà)

Telèfons: 973680132 i 973680340

E-mail: info@licorsportet.cat

Web: www.licorsportet.cat

Instagram: @ratafiaraiers

Facebook: https://www.facebook.com/RATAFIA.DELS.RAIERS/

Twitter: @RatafiaRaiers

Quines activitats organitzeu perquè us coneguin? 

Tenim algun col·laborador que porta els nostres productes a fires, però ens agrada molt rebre visites a la nostra fassina u obrador, on estem encantats d’explicar-vos la nostra història, com elaborem les nostres ratafies i altres licors i fer-vos un tastet de tots els productes que elaborem, quin lloc millor per fer-ho que la mateixa destil·leria!

També ens podem desplaçar per fer tastos de les nostres diverses ratafies o dels diferents licors que elaborem.

Teniu algun punt de venda de tots els productes que elaboreu?

Tota la gama sencera dels productes només es poden trobar a la nostra botiga de la Pobla de Segur. Però molts d’ells si que els podeu trobar en les bodegues, botigues tradicionals o delicatessen del país. I també a les cadenes de supermercats Supsa Plus, Caprabo i BonPreu/Esclat.

Quin és el vostre valor diferencial?

Totes les nostres ratafies són fórmules molt lligades al territori pel que fa a les plantes que les integren. La major part de plantes i fruites són de km.0

Un dels fets diferencials de casa nostra és l’aromatització d’alcohols a base de plantes per destil·lació, sense deixar de banda, però, les maceracions en fred. Un altre, l’envelliment en bótes de roure dels alcohols de vi que afegirem als nostres licors i ratafies, alguns porten fins i tot més de 60 anys reposant al nostre celler.

I un altre element diferencial és la simbiosi amb la nostra cultura popular i tradicional, reflectida en moltes de les nostres marques: Raiers, Fallaires, Trabucaires, el Calendari de l’Ermità, l’Aplec del Caragol,...

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.