L'Hort de Ca la Bàrbara; el lloc on es troba el respecte pel medi ambient i el compromís amb el producte, i amb el client.

D’on surt l’Hort de Ca la Bàrbara? 

Som la 4a generació d’una família de pagesos que des de fa 10 anys, ens va sorgir la inquietud de comercialitzar. Vam obrir primer una botiga a Rosselló, ara fa 10 anys, i al cap de 5 anys, vam obrir-ne una altra a Lleida. Tot i això, ara només tenim oberta la botiga de Lleida.

10 principis, 10 propòsits. Quins són aquests principis?

Ens sentim molt agraïts per tot allò que la terra ens ha donat i ara volem tornar-li el favor, fem que sigui més sostenible i perduri per moltes generacions més. A partir d’aquí, decidim començar fent petits passos per a arribar a ser una empresa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient i amb els nostres clients.

D’una manera o d’una altra ja n’hem fet alguns...

Com ara?

Incorporar l’agricultura de producció integrada en els nostres cultius, crear la botiga amb productes ecològics (de proximitat, de qualitat, a granel, directes del productor, etc).

Fins i tot, hem fet una campanya per treure el plàstic d’un sòl ús a la botiga…

Però heu anat més enllà. Quina és la última acció que heu dut a terme?

Vam començar anticipant-nos als fets de les grans cadenes, traient les bosses de plàstic d’un sol ús. I ara ens tornem a anticipar per combatre el malbaratament alimentari. Com ho fem? Durant el dia, els clients poden adquirir els aliments de 2na categoria (fruita i verdura que potser no és tant desitjable) a uns preus més econòmics.

Però tot i així, ens hem sumat a la iniciativa Too Good ToGo.

Too Good To Go és un moviment que va néixer a Dinamarca el 2016 amb un objectiu: combatre el malbaratament d'aliments. A través d’una aplicació que porta el mateix nom, permet que establiments com supermercats, restaurants, fleques, botigues de menjar preparat, hotels, fruiteries ... puguin reduir el seu excés de menjar diari, venent-lo a un preu més reduït a través de l'app.

D'aquesta manera, possibilita que els seus usuaris puguin salvar aquest menjar de qualitat, que de no vendre’ls, aniria directament a les escombraries, i ajudar així a preservar el medi ambient, reduint el malbaratament d'aliments i les emissions de CO2.

A l’Hort de Ca la Bàrbara, si finalment no hem venut tots els productes de 2na, preparem unes caixes amb aquestes fruites i verdures i els clients les poden reservar a través de l’app. I venir-ho a recollir. Són packs tancats amb fruita i verdura que potser ja és més madura i s’ha de consumir més aviat.On us podem trobar?

A Lleida, al Carrer Baró de Maials 89.  

Quin és el vostre valor diferencial?

La nostra intenció és prevenir els danys al medi ambient a través dels nostres productes i serveis. I també, PROMOURE UNA ACTITUD PARTICIPATIVA, ECO AMIGABLE I COMPROMESA AMB LA COMUNITAT. Us animem a que entre tots, puguem adoptar aquesta actitud i siguem més respectuosos amb el medi ambient.


En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.