HeriCamps; agricultura familiar amb la sostenibilitat i l'ecologia per bandera

D’on surt el projecte?

Hericamps és el nostre projecte d’agricultura familiar ecològica i en vies de desenvolupament sostenible. Som productors d’horta ecològica, oli d’oliva verge extra, vi i vi ranci. Al llarg de les darreres dècades els nostres familiars van treballar la terra, però amb l’èxode rural es va anar veient com els trossos no es podien portar. Fins a arribar a nosaltres, l’Heribert i la Nausica, la generació més jove de la família.

Quina és la vostra història?

HeriCamps va néixer el 2017 quan l'Heribert va decidir deixar-ho tot i tornar al poble familiar, La Figuera, un petit racó del Priorat. Es va incorporar com a Jove Agricultor, per, en un principi treballar les finques familiars i poder vendre la collita de raïm, ametlla i oliva. Durant una d'aquestes collites es va adonar que podia oferir al públic un producte de qualitat. La Nausica va estudiar publicitat i s'encarrega de donar veu i crear una història entorn de tots els nostres productes. Ara mateix treballem mà a mà, juntament amb la gran ajuda de la resta de la família. L'explotació agrària sempre ha estat dura i complicada, i amb més raó ara que les zones rurals s'estan despoblant a marxes forçades. Volem demostrar que es pot viure al i del camp amb dignitat. Volem retornar als gustos de tota la vida unint ecologia i sostenibilitat. Per exemple, ara estem treballant per eliminar el plàstic dels nostres productes, pas que farem quan finalitzem l'estoc actual.

Qui hi ha darrere d'HeriCamps?

Som els germans Cubells i Cubells, ens trobem a La Figuera, Priorat, on hi tenim la casa de pagès i Celler que funcionen com a obrador. Hem involucrat a la nostra mare que ens ajuda amb la feina de l’obrador i al camp comptem amb un treballador del poble i la gran experiència del nostre pare. Generació rere generació els nostres avantpassats han treballat la terra. Vam començar amb la idea d'unir la tradició de la vida de pagès de la nostra família amb la qualitat de producte. Ara que estem totalment endinsats en el projecte tenim molt clar que la sostenibilitat és l'únic camí. Ens agrada pensar que amb la marca no només descobrim a la gent el món de pagès amb els nostres productes ecològics, sinó que també enviem un missatge important. Plantegem el projecte com a una experiència i no únicament com a producte. Nosaltres creiem que és possible viure del camp dignament, no és un camí fàcil, però dia a dia lluitem per tirar endavant aquest projecte que vol evitar la despoblació de la nostra zona.

On us podem trobar?

Fem visites a les vinyes i a l’hort on també hi tenim un tros amb oliveres. Ho acompanyem amb tastos de vi i oli d’oliva verge extra al Celler familiar. Amb una delicada introducció a l’agricultura es pot conèixer el que posteriorment degustaran. Al Celler/Casa de pagès hi tenim una botigueta on poden trobar tots els productes que elaborem. També podem collir a l’hort el que es vulguin emportar. Tota la informació es pot consultar al web: https://www.hericamps.com on a més, també es poden consultar els diferents punts de venda dividits per les províncies catalanes o fer compra online.

I el vostre valor diferencial?

Per nosaltres és fonamental no deixar de renovar-nos, per aquest motiu creiem que la sostenibilitat és l'únic camí possible cap al futur, cada dia intentem millorar i ser més sostenibles. Doncs, la sostenibilitat i l’ecologia són els dos valors essencials de l’agricultura familiar que practiquem. Per fer-ho possible intentem unir una gran xarxa de persones que confien en valors com la proximitat, eco amigables i compromeses amb la Comunitat, per això intentem conèixer i alhora donar-nos a conèixer. Actualment, estem a punt d’eliminar el cartró (encara que sigui reciclat) de les cistelles setmanals i mensuals de verdura i fer un sistema de caixes o cistells retornables zero residu. Tot això serà possible gràcies a un crowdfunding que va acabar a principis d’aquest 2021. Per això diem que és tant important fer comunitat, per què aquest projecte és de tots.En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.