FructumCat; les fruites del bosc de la vall del Segre

Roda el món i torna al Born... De l'estudi i la vida a Barcelona, Montse Mangues torna als seus orígens, a les terres de Ponent, per desenvolupar un nou projecte:una plantació de fruites de bosc (groselles, gerds, mores i nabius) i maduixes de bosc. Descobrim avui FRUCTUMcat.

  • D’on surt el projecte de FRUCTUMcat?

FRUCTUMcat és el projecte de Montse Mangues Tarroja, enginyeria de l'edificació que es va incorporar com a jove agricultora l'any 2015.

  • Quina és la vostra història? 

El projecte va néixer quan vaig decidir tornar als meus orígens, les Terres de Lleida, després d’estudiar i treballar durant vuit anys a la ciutat de Barcelona. Formo part d'una família d'agricultors de 4 generacions (el meu besavi, el meu avi, el meu pare i ara, jo mateixa) gràcies al suport dels quals ha estat possible posar en marxa aquest projecte. 

  • Qui hi ha darrere de FRUCTUMcat? 

Darrere de FRUCTUMcat hi ha la Montse Mangues, però també hi ha implicada tota la família Mangues-Tarroja. Treballant actualment som dues persones i el petit obrador on elaborem les nostres melmelades el tenim a Gerb, una entitat municipal descentralitzada pertanyent al terme d'Os de Balaguer (La Noguera).

  • On us podem trobar? Quines activitats organitzeu perquè us coneguin? 

Ens podeu trobar a Gerb, al PK 4 de la carretera de Gerb a Sant Llorenç de Montgai. A l’estiu realitzem l’activitat U-Pick, que consisteix en collir en família fruites del bosc i donar a conèixer als més petits de la casa aquest tipus de fruita.

  • Teniu algun punt de venda de tots els productes que elaboreu?

No tenim un punt de venda físic. Venem directament a l’explotació  agrícola, a través de la nostra pàgina web o trucant al 608 577 646.

També assistim a fires o festes gastronòmiques com la Fira Q de Balaguer, la Fira d'Àger, la Fira de Gerb o de Camarasa o la Fira Alimentació i Salut, que organitza Slow Food.

Quin és el vostre valor diferencial?

La filosofia de FRUCTUMcat és la realització d’una agricultura sostenible, amb criteris de producció integrada i mantenint també els costums o tradicions de l’agricultura dels avantpassats com les fases lunars, entre d'altres.

Tots els productes que oferim són de collita pròpia, (oli d'oliva verge extra, melmelades, fruites del bosc...) tot elaborat de manera artesanal i 100% naturals, sense conservants ni colorants, amb el segell de venda de proximitat i el distintiu Nogueramentbo.En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.