Dominis de Granyena, oli i ametlla ecològica

Francesc Josep Esquerda Tamarit, 44 anys, pagès que es dedica a produir oli i ametlles en agricultura ecològica. La seva explotació està ubicada a la comarca de les Garrigues, comarca que té unes característiques climatològiques i del terreny que la fan idònia pel cultiu de l'olivera i els ametllers en agricultura ecològica. Fins ara venen els seus productes directament als clients, sense intermediaris, això fa que la relació amb ells sigui propera, i els permet intercanviar opinions de totes les referències que els hi ofereixen.

1. Quina és la vostra opinió sobre el comerç de proximitat? Quina ha estat l'evolució del vostre sector? És el tipus de comerç que s'adapta millor a les característiques de la nostra empresa (empresa petita, del món rural i d'economia cooperativa) i la idea que volem donar als nostres clients és que coneguin els fruits de les nostres explotacions. Tant en producció d'oli com d'ametlles, sigui de forma convencional com d'ecològica, ha anat evolucionant cap a un model d'empresa petita, establerta al món rural, amb una idea clara i directa i molt dinàmica a l'hora de prendre decisions.

2. Explicació de la vostra empresa / projecte. Com sorgeix? Quin objectiu té? Quina trajectòria teniu? dominis-de-granyena-logo

Molí de la Societat s.c.c.l. és una empresa cooperativa de recent creació (2011), tot i que els socis fundadors tenen una llarga trajectòria i experiència en la producció, elaboració i comercialització en producció ecològica des del 2001. L'objectiu d'aquesta és la comercialització de la seva pròpia producció, basant-se en l'agricultura ecològica com a principal eix del projecte, per a donar una millor sortida i visualització comercial. Actualment MOLÍ DE LA SOCIETAT S.C.C.L, la componen 3 socis agricultors a títol principal (ATP) que gestionen 250 hectàrees de cultiu (120 ha en ecològic) en olivera arbequina i ametller (llargueta-marcona), a la comarca de les Garrigues. Des de la seva creació, Molí de la Societat ha anat incorporant nous productes ecològics, tots ells elaborats amb el seu oli, per consolidar la seva marca al mercat "DOMINIS DE GRANYENA". Any rere any anem incrementant el nombre de clients, tant en exportació com en comerç de proximitat, essent aquest últim cada cop més important gràcies a l'apreci de la gent, que cada vegada coneix més els productes de casa.

3. Presentació de la gamma de productes. Quins productes oferiu? Pinzellades del procés de fabricació? Curiositats? Oli d'oliva verge extra ecològic. Ametlles torrades i garapinyades ecològiques. Olives arbequines de taula ecològiques Paté d'oliva arbequina i picant ecològica Mel de bosc ecològica Xocolata amb oli d'oliva verge extra ecològic Crema de xocolata amb oli d'oliva verge extra ecològic Crema de xocolata amb oli d'oliva verge extra ecològic "Flor de sal"

4. Valor diferencial. Què fa diferents els vostres productes? Perquè la gent hauria de comprar els vostres productes i no els de la competència? Són productes naturals, certificats en agricultura ecològica, que surten de la comarca de les Garrigues, una zona amb tradició agrícola, amb un paisatge que el fa únic i una terra rica i fèrtil, on les persones que estan al capdavant d'aquest projecte s'ho creuen, que ho viuen amb passió i treballen perquè tot això arribi al consumidor. Fent aquest tipus d'agricultura ajudem a preservar el medi ambient i a no contaminar el subsòl i els aqüífers amb productes químics.

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.