CERIMA cherries, el productor del mes de maig

Hola a tots i totes i benvinguts a la secció "Productor del mes". Des de Gustum volem potenciar i promocionar els productes de la nostra terra, volem difondre la qualitat i ajudar als productors a donar-se a conèixer. Per aconseguir-ho, a partir d'ara, cada mes entrevistarem a un productor de la zona i compartirem tota la informació i curiositats amb vosaltres.

Des de Gustum tenim la missió de contribuir a una millora de la presència dels productors de Catalunya per tal de fomentar el comerç de proximitat entre els membres de la comunitat. Creiem que és un pilar bàsic de sostenibilitat i creixement de la nostra zona. A Gustum estem cercant el camí per fer més visibles els negocis locals, augmentant així la cooperació i l'establiment de relacions professionals basades en la confiança i el respecte entre les organitzacions que compartim zona geogràfica.

És de vital importància aprofitar la sort que tenim al nostre territori; la fertilitat dels terrenys i el bon acompanyament climàtic que aquests tenen, fent de Catalunya un lloc idoni per a la producció de certs productes. Si som capaços de produir productes de qualitat, amb l'esforç que comporta tot el procés, també hem de ser capaços d'optimitzar-ho al màxim per obtenir les millors recompenses possibles a l'esforç diari de tots i cada un dels productors, que cada dia posen tots els seus esforços per tal de tirar endavant.

Estrenem la secció amb el productor del mes de Maig, CERIMA Cherries. Dediquem aquest mes al producte de temporada per excelència; les cireres. I hem buscat un productor de les terres de l'Ebre, una àrea on hi ha molta producció. CERIMA Cherries és un grup de 4 productors, envasadors i exportadors exclusivament de cireres de la Ribera d'Ebre. Es centren en obtenir un producte de màxima qualitat tal i com transmeten a través del seu lema "More than a cherry". Amb la finalitat de complir aquest objectiu s'impliquen en la major mesura possible a cuidar els cultius dels seus camps.

Vols conèixer més sobre aquest productor de delicioses cireres? No et perdis l'entrevista que els hi fem!

Quina és la vostra opinió sobre el comerç de proximitat? Quina ha estat l'evolució del vostre sector?

Ens sembla molt bé. Valorem positivament que sobretot les grans cadenes dels supermercats vetllin pels interessos del territori. Ja que el comerç de proximitat augmenta el flux de comerç a la nostra zona, que produeix un augment de l'estabilitat i la supervivència dels establiments i petits negocis. Tot i que no és el nostre mercat principal, absorbeix un 5% de les nostres ventes.

Com sorgeix CERIMA Cherries i amb quin objectiu ? Quina trajectòria teniu?

CERIMA neix l'any 2005 després de que els esmentats productors es posessin d'acord per comercialitzar conjuntament la fruita que ells produïen. Des d'un inici es va enfocar la comercialització cap a l'exterior. Avui en dia s'exporta pràcticament el 95% de la producció sense tenir en compte la fruita que va a indústria.

Quins productes oferiu? Ens podeu fer una pinzellades del procés de fabricació? Alguna curiositat?

La nostra gama de productes va del granel de 5 Kg fins a una terrina de 200 Grs. Depenent de la demanda dels clients. El producte més popular és la caixa de 2 Kgs. També fem molta terrina de 500 Grs. Bàsicament adaptem el producte de la cirera a qualsevol envàs que nosaltres o el nostre client veu que pot tenir una sortida de venda més ràpida.

Què fa diferents els vostres productes? Perquè la gent hauria de comprar els vostres productes i no els de la competència?

No sé si el fet de que només ens dediquem a la cirera ens converteix en especials. Podem dir que som especialistes en cirera, tothom que hagi tractat amb aquest producte sap que es complicat de manipular i requereix els cinc sentits durant tot el procés. Esperem que la gent compri la nostra cirera esperant una bona qualitat de producte.

Si voleu conèixer més sobre CERIMA Cherries podeu anar a la seva pàgina web clicant aquí. Ara ja sabeu on comprar cireres de qualitat i d'un productor de proximitat. Esperem que la informació us hagi estat útil!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.