Carns Bastús; especialistes en carn fresca i girella

De l'experiència i la passió per la feina ben feta en surten productes d'una qualitat excel·lent. Un exemple d'aquesta tasca el trobem al Pallars Jussà, concretament a La Pobla de Segur.

Dues generacions dedicades a  la carn.

El 1948, a La Pobla de Segur, en Josep Bastús Escolà va iniciar l’activitat de la carn fresca obrint el seu propi negoci per als restauradors dels Pallars i al detall.  Des de ben petit, el seu fill, en Josep Bastús Doll, ja va anar coneixent aquest món de la carn de la mà del seu pare. Després d'un creixement al negoci, el 1999 va crear una indústria dedicada a l’elaboració de productes carnis i la sala d’especejament. Dins d’aquesta trajectòria familiar ja s’hi troba el seu fill, en Eduard Bastús Segú, que va obtenir el novembre del 2010 el reconeixement de la Confraria «Gras i el Magre» com a millor expedient acadèmic de l’especialitat.

 El compromís de Bastús Carns Pobla és la millora constant de la qualitat dels seus productes i serveis, així com el contacte permanent amb els seus proveïdors i clients.

Treballen la carn de vedella, el corder i el porc que una vegada especejat, a demanda de cada client (carnisseria o restauració), distribuïm directament amb la seva flota de vehicles refrigerats conservant tota la qualitat dels seus productes.

D'entre tots els nostres embotits casolans que elaboren mereix un esment especial la girella, un embotit típic del Pallars. 

I com s'elabora la girella? Bastús Carns Pobla ens ho explica:

Elaboració de la girella.

En primer lloc és necessari que la tripa sigui de corder i fer-la ben neta. Una part d’aquesta tripa es talla per fer les bosses, que es cosiran parcialment, i que emprarem per farcir. Cal netejar i bullir el cor i la freixura del corder. Mentrestant, es bull el cap i es desossa. Es trinxen els menuts i la carn del cap a bocins i s’hi incorporen els retalls de corder i la panxeta de porc, també ben trinxats per donar-li melositat. Es pica tot i es barreja la molla de pa, els ous, l’arròs cru, la sal i el pebre, all i julivert. Ja es poden farcir les tripes, es poden acabar de cosir i es posen a coure a la caldera.

La girella es comercialitza en peces senceres d’entre 300 i 500 g. Un cop tallada a rodanxes, es pot menjar fregida, arrebossada o guisada amb un sofregit de ceba i tomàquet.En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.