Antiga Casa Magí, artesania ancestral

Antiga Casa Magí és una empresa familiar situada a Torà que es dedica a l'elaboració i comercialització de productes càrnics des de l'any 1964, quan llavors van agafar el relleu de Cal Guatlles. Estan integrats en tot el cicle productiu, començant per la cria de trenta caps de bestiar, passant per l'obrador, i oferint un servei de venda directa al consumidor sense intermediaris a la botiga carnisseria de Torà, venda on-line i a la carnisseria al barri de Gràcia de Barcelona.

Els embotits s'elaboren utilitzant tècniques noves, però amb el mateix mètode artesà de sempre, per tal que el producte final gaudeixi de la qualitat i el sabor que durant molts anys els ha donat prestigi.

1. Quina és la vostra opinió sobre el comerç de proximitat? Quina ha estat l'evolució del vostre sector?

És una garantia de qualitat que la gent del voltant pugui obtenir producte directament elaborat i fresc com antigament feia tothom a casa seva. Per motius actuals ja ningú el pot obtenir de la mateixa manera i així els productes de proximitat poden substituir aquest petit buit que la gent té. El nostre sector la veritat no para d'evolucionar i s'ha d'estar sempre molt al dia, sobretot nosaltres com a petits elaboradors. Ens han aplicat les mateixes lleis que una empresa a nivell internacional i ho estem passant de veritat molt malament, però això també ens manté competitius i amb un alt nivell com qualsevol empresa gran sent així artesanals i elaboradors. La nostra evolució és a nivell polític però per altra banda mantenim la mateixa tradició ancestral. De l'arrel fins al negoci actual no ha canviat res la nostra manera d'elaborar i de vendre els productes, això si, ens hem adaptat a les noves tecnologies, com la venda on-line i la botiga a Barcelona.

2. Explicació de la vostra empresa / projecte. Com sorgeix? Quin objectiu té? Quina trajectòria teniu?

Venim de família de carboners i transportistes per part del padrí a la població de Torà, la carnisseria de tota la vida va tancar perquè es van voler dedicar més a la producció de pinso . La meva iaia allà hi va veure una gran sortida i molta llum i va agafar les mandongueres per no perdre la qualitat i la saviesa i així fins al dia d'avui que s'ha mantingut a dos generacions més, la del meu pare i ara jo. L'objectiu de l'empresa és continuar donant un servei a tot consumidor i que puguin consumir productes d'alt nivell a preu acceptable. Ara mateix fa dos anys que estem fent la venda directa al consumidor i els hi portem a casa, també servim a algun restaurant i supermercat i fa 3 mesos que hem obert una petita carnisseria a la Vila de Gràcia de Barcelona perquè a la gran ciutat també puguin gaudir d'aquest producte esplèndid.

3. Presentació de la gamma de productes. Quins productes oferiu? Pinzellades del procés de fabricació? Curiositats?

Els nostres productes punters són les botifarres de gustos (rovellons, escalivada, peus de porc amb pernil , mongetes) que són elaborats amb matèries primeres d'alta qualitat i cuina de l'àvia.

Bulls i donegals diversos (poma i nous, castanyes , rovellons, festucs, orella i morro, llengua) passats per la caldera amb el millor brou de l'àvia.

Hamburgueses de tot tipus: pollastre, vedella, marisc, bacon, ceba, formatge.

Llonganissa, sec del maginet, llonganissa de bitxo, xoriç, sobrassada i secallona.

Tindre a l'abast productes així a la zona central de Catalunya no té preu.

4. Valor diferencial. Què fa diferents els vostres productes? Per què la gent hauria de comprar els vostres productes i no els de la competència?

Els nostres productes són exclusius, les pocions màgiques només les sabem les generacions que continuem, molts les poden intentar copiar però és com la coca cola, mai igual els hi quedarà .

S'han de comprar els nostres productes perquè estan fets amb amor, tota una tradició i dedicació al darrera, tenim el control del sector primari, secundari i terciari i això és una garantia de qualitat . Degustar-los i provar-los és allà on és nota la diferència amb la possible competència, que creiem que no en tenim nosaltres de moment.

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.