Viatge d’intercanvi d’experiències a Polònia

16 Juliol 2018 | Gustum | Pla d'Urgell
Intercanvi experiències a Polònia

L’Associació Leader de Ponent, conjuntament amb altres Grups d’Acció Local de Catalunya (GAL), com són el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, va viatjar a Polònia per fer un intercanvi d’experiències durant els dies 16 i 19 de juliol.

La primera meitat de l’estada vam visitar el territori de Masòvia, al qual ens va acollir el Grup d’Acció Local Przyjazne Mazowsze, situat a Płońsk. El primer dia vam visitar la seu del seu grup i vam fer les presentacions de cada GAL, territori i projectes de cooperació que coordinem, com és Gustum en el nostre cas. També vam poder veure alguns projectes que havia donat suport el grup Leader com van ser un rentador de cotxes, el Centre Municipal de Cultura i Recreació de Raciąż i una instal·lació agroturística.

El segon dia vam visitar una central tèrmica de biomassa, el Centre de Documentació Històrica de Płońsk, les autoritats regionals de Masòvia, un obrador de pa i gelats de Kroczewo i el poble d’Strzegowo, on allí ens va rebre el Grup d’Acció Local Stowarzyszenie Spolecznej Samopomocy.
La segona part de l’estada la vam passar al territori de Vàrmia i Masúria, acollits pel GAL Warminski Zakatek. Allí vam explicar més profundament els projectes que coordinem cadascun dels grups, com són Gustum, Start-up Rural i Economia rural i circular. També ens van fer una presentació l’Associació Centrum Rozwoju Ekonomicznego Pasłęka, la qual s’encarrega d’oferir serveis de préstecs i donacions a emprenedors i empreses que vulguin impulsar el seu negoci. El dimecres a la tarda vam anar a visitar una indústria local de peix, a l’àrea del GAL Poludniowa Warmia, i també un projecte de dinamització al voltant d’un llac.

Per acabar aquest intercanvi, l’últim dia vam visitar el ‘poble de ceràmica’ Garncarska Wioska, on ens va rebre el GAL Brama Masurkiej Krainy.

Ha sigut una experiència molt enriquidora i esperem poder compartir en un futur algun projecte de cooperació amb aquest país!Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.