Tot a punt per començar una nova edició del Fòrum Verge Extra: Oli i Territori de 2021

18 Març 2021 | Gustum | Catalunya
FOVE21Online

Els dies 24, 25 i 26 de març se celebrarà una nova edició del Fòrum Verge Extra: Oli i Territori 2021.

Degut a les restriccions de mobilitat, l’edició serà completament en línia, però seguirà mantenint el seu esperit participatiu i de cooperació amb el sector privat.

El Fòrum Verge Extra: Oli i Territori és una iniciativa de col·laboració entre els sectors públics i privats que té per objectiu reflexionar sobre els problemes i alternatives de futur entorn de l’oleïcultura. És obert a totes les persones que estiguin interessades en el món de l’Oli d’Oliva Verge Extra,  independentment de quina sigui la seva relació amb el sector.
En aquesta nova edició ens proposem d’adaptar-nos a la nova realitat i celebrarem un Fòrum totalment en línia, amb la cooperació de l’Associació Leader de Ponent, el projecte Gustum i el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT). Les jornades, que han estat seleccionades amb la participació del sector privat, se celebraran els dies 24 a 26 de març en sessions de matí i de tarda. Tot i el condicionant que suposarà el canal digital, totes les jornades incorporaran la possibilitat que els ponents puguin interactuar amb el públic i torns de lliure intervenció abans de la cloenda de les jornades.

El sistema d’inscripció s’articularà mitjançant la plataforma virtual Ruralcat (http://ruralcat.gencat.cat), i també s’activarà el portal www.forumvergeextra.cat per recopilar informació sobre les diferents activitats.

Pel que fa al format, s’ha decidit que per tal de recollir totes les inquietuds possibles, se celebraran un seguit de jornades classificades en quatre àmbits:

 • Gestió sostenible: Bones pràctiques i tècniques innovadores de gestió de les explotacions oleícoles, orientades a la sostenibilitat.
 • Comercialització: Estratègies per afegir valor i diferenciar l’OVEE, canals de comercialització, internacionalització, etc.
 • Territori: L’oleïcultura i el model dels territoris productors, l’equilibri entre les regions i la producció d’energies renovables.
 • Dones: Visibilitzar i donar a conèixer el paper de la dona a l’oleïcultura.

Programa del Fòrum Verge Extra: Oli i Territori 2021

Dimecres 24 de març

12:00 a 13:30: El Projecte TRANSGROWTH

18:00 a 19:30: Transformació econòmica, fons europeus i territoris oleícoles

Dijous 25 de març

12:00 a 13:30: Oportunitats per les empreses oleícoles de la nova llei de turisme de Catalunya

 • Presentació de la jornada, a càrrec de David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià.
 • La nova llei de turisme de Catalunya, a càrrec de Jaume Dalmau, cap dels Serveis Territorials de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya a Lleida.
 • Experiències internacionals d’allotjaments singulars, a càrrec de Carlota Cazalla, investigadora d’in2destination tourism.
 • Barraca entre vinyes: una experiència singular a Catalunya, a càrrec de Lluís Carsí, empresari turístic.

18:00 a 19:30: Permacultura i oleocultura de qualitat

 • (Re)dissenya la teva finca sostenible i regenerativa amb la Permacultura, a càrrec de Antonio Scotti, divulgador en Permacultura, membre de Cambium i associat a Permacultura íbera.
 • Implantació de la Permacultura i l’Agricultura regenerativa  l’explotació oleícola, a càrrec de Francesc Font gerent d’Agroassessor SCP.
Divendres 26 de març

12:00 a 13:30: El valor del territori en la comercialització d’Oli Verge Extra

18:00 a 19:30: Experiències femenines a l’oleïcultura

Taula rodona, moderada per Francesc Florensa, coordinador del SOM Garrigues, amb la participació de:

Cloenda del Fòrum ’21, a càrrec de Rafel Panadés, President de l’Associació Leader de Ponent.

Totes les jornades es faran en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica i són gratuïtes però cal inscripció prèvia. Es pot inscriure lliurement a les sessions a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt
Per qualsevol aclariment us podeu adreçar a la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, a l’adreça de correu electrònic info@segriasec.org

  Comparteix a les xarxes socials!

  En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.