Torna el curs d’emprenedoria agroalimentària a l’espai-test de l’Escola Agrària de l’Empordà

13 Gener 2021 | Gustum | Catalunya
CartellMonells_EspaiTest

Sovint, els petits productors agraris cerquen noves formes de garantir la viabilitat de la seva activitat mitjançant la transformació dels productes primaris amb un augment del valor afegit. També hi ha nombroses iniciatives individuals d’autoocupació o de creació de petites empreses que realitzen activitats de transformació a partir de matèries primeres de proximitat, moltes a l’entorn rural.

La casuística de l’elaboració alimentària, tan diferent de la producció primària, junt amb la necessitat de portar a terme inversions en obradors sense haver fet una correcta valoració econòmica i de les necessitats reals, fan que no sempre aquests projectes arribin a bon terme.

Es fa doncs necessari donar als operadors la formació tècnica requerida, i també facilitar-los la utilització d’obradors i equipaments que els permetin fer una valoració inicial de les seves necessitats i la viabilitat real dels seus projectes.

Aquest curs no és només un conjunt d’activitats formatives sinó que planteja proporcionar als participants les eines per a desenvolupar els seus projectes, de forma tutoritzada, mitjançant la possibilitat d’utilització de les instal·lacions de l’obrador “espai-test” de l’EA de l’Empordà.

Objectius:

1-. Capacitar tècnicament els participants per a desenvolupar una activitat d’elaboració alimentària amb eficàcia, seguretat i compliment dels requisits normatius.

2-. Donar eines bàsiques per analitzar la viabilitat econòmica d’un petit projecte de transformació agroalimentària: control de costos, escandalls, comercialització...

3-. Impulsar els projectes dels participants, mitjançant l’acompanyament en les fases inicials, en el disseny i procés d’elaboració del propi producte.

4-. Fomentar les relacions entre els participants, l’intercanvi d’experiències i la creació de sinèrgies i xarxa.

Si ets productor agrari i vols revaloritzar el teu producte, o si ja has iniciat un projecte i vols fer-lo créixer, aquest curs és per tu!

Calendari: De Febrer a maig de 2021

Estructura: El curs es portarà a terme en 2 etapes.

Una primera etapa (etapa de capacitació tècnica) consisteix en formacions teòriques i pràctiques, sessions en directe de dubtes i cursos d'autoaprenentatge que es realitzaran en un format online. I en una segona etapa (desenvolupament del projecte) els participants treballaran en el seu propi projecte de producte alimentari als espais de l’obrador de l’Escola Agrària de l’Empordà.

Una part del curs es farà en un format de píndoles formatives on l’alumne es connectarà a l’horari que vulgui i anirà seguint el temari i responent a preguntes auto avaluadores i desprès en farà un treball final d’aplicació pràctica sobre el seu projecte que serà comentat i corregit pel tutor. Es posaran 1 o 2 tasques per setmana, però que cada tasca tindrà una dedicació d’unes 4-6h inclosa l’aplicació pràctica.

Les altres jornades estan pensades per visualitzar un contingut gravat en vídeo en horari lliure també i la resolució dels exercicis relacionats amb el tema i desprès, alguna resolució i feedback serà en diferit, i alguna (en funció del tema) serà en una posta en comú online en directe amb el docent.

 

Només hi haurà 1 jornada presencial cap al final del curs (prevista cap a finals d’abril) i també una jornada Online en directe cap al final del curs, en horari a convenir (adaptant-se a la disponibilitat dels docents i dels alumnes)

 

En la segona fase de jornades pràctiques a l’obrador, s’anirà convenint els horaris amb els alumnes.

 

Trobeu més informació i com fer les inscripcions al web de l'Escola Agrària de l'Empordà. o bé al 972 63 01 23 o al c/e gerard.alexandre@gencat.cat
Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.