S'obre la convocatòria per participar al Programa de Mentoria professional entre dones del primer sector

03 Març 2021 | Gustum | Catalunya
Mentoria2021

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) coordina el Programa de mentoria professional entre dones del primer sector, en el marc del Programa de Dones del Món Rural i Marítim. La segona edició d'aquest Programa, que es desenvoluparà durant l'any 2021, rebrà el suport de l'Institut Català de les Dones.

Aquesta iniciativa ofereix un assessorament personalitzat i individualitzat a les mentorades, dones que estan iniciant alguna activitat professional al sector primari o en activitats complementàries, com ara agroturisme. La mentoria és possible gràcies a l'acompanyament de les mentores, dones amb projectes empresarials consolidats, que donen suport i assessorament al talent femení emergent.

El Programa vol afavorir la incorporació laboral de les dones al sector primari i, en conseqüència, potenciar la fixació de gent als entorns rurals, impulsar l'emprenedoria, el relleu generacional i la continuïtat al camp i lluitar contra el despoblament. A més a més, fomenta el desenvolupament i l'enfortiment de projectes empresarials promoguts per dones i reforça la solidaritat, la confiança, les sinergies, el suport i l'ajuda mútua entre les dones actives del sector primari. Es tracta, doncs, d'un Programa que va en línia a la nostra estratègia i raó de ser: treballar activament per reforçar la presència i apoderament de les dones al món rural i reconèixer la seva contribució al sector primari.

Què implica participar en el programa?

El programa de mentoria professional entre dones està reconegut com una formació de 30 hores de les Escoles Agràries, que es reparteixen durant un any. Durant aquest temps, les mentorades rebran l'assessorament de les mentores de forma gratuïta. Si finalitzen el curs amb èxit, obtindran a més un certificat que és vàlid per a la formació d'incorporació.

Aquestes 30 hores inclouen un mínim d'una trobada mensual que serà, sempre que sigui possible, presencial, d'una durada d'una hora i mitja o dues hores, a més d'estar en contacte cada parella de mentora i mentorada amb la periodicitat i a través dels mitjans que ambdues determinin. Pel que fa a les trobades presencials, les dues han de pactar on i quan es faran les dites reunions, però s'intentarà que, almenys una d'elles, es produeixi al lloc de treball de la mentora i una altra, al lloc de treball de la mentorada.

La participació en el programa implica, per part de la mentora, exercir el paper de "facilitadora" per a la mentorada; és a dir, amb la seva intervenció ha de fer més fàcil el desenvolupament del projecte de la mentorada del que ho seria si ho fes la mentorada tota sola. Les mentores rebran una contraprestació econòmica del DARP, a més, se'ls hi oferirà un curs de formació a l'inici del programa, per tal de facilitar-los-hi eines per desenvolupar el seu rol.

La parella mentora-mentorada comptarà amb el suport d'una coordinadora, que ajudarà en l'elaboració de la documentació necessària pel desenvolupament del curs i serà present en les trobades que es considerin oportunes.

Podeu formar part del Programa de mentoria professional entre dones del primer sector si:

  • Sou dones amb projectes empresarials consolidats en el primer sector o en activitats complementàries i voleu acompanyar a altres dones per tal que assoleixin l’èxit.
  • Sou dones que teniu un projecte definit o esteu iniciant una activitat professional en el primer sector o en activitats complementàries i voleu rebre suport per aconseguir-ho.

Podeu enviar les vostres sol·licituds a la coordinadora del Programa, Eva Güibas Guilana, al correu eva.guibas@gmail.com.

Per a més informació, podeu contactar amb la responsable del Programa, Loli Jiménez Soler, al correu loli.jimenez@gencat.cat.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.