Quatre forns de pa s’agrupen per posar en valor el Pa de Ronyó

15 Juliol 2020 | Gustum | Les Garrigues
PaRonyo
Quatre forns de pa de les Garrigues i el Pla d’Urgell, que elaboren Pa de Ronyó, un pa artesà típic d’aquestes comarques, han tingut l’interès d’agrupar-se per posar en valor i promocionar aquest producte, fet de manera artesanal. Després de fer diferents reunions per començar a treballar en accions conjuntes, aquest dimarts 14 de juliol, han realitzat la primera sessió de posicionament estratègic al Consell Comarcal de les Garrigues.

La jornada de treball ha comptat amb la participació dels 4 forns, Forn Casa Mariana, de Cervià de les Garrigues, el Forn Rosselló i el Forn Fusté, de Les Borges Blanques i el Forn Pa Ronyó de Torregrossa, la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marqués, i personal tècnic de l'Associació Leader de Ponent i del Consell Comarcal de les Garrigues. 
La sessió pràctica d’aquest dimarts l'ha conduït, de manera virtual, l’experta en comunicació i màrqueting, Eva Torrents, de Dívik Comunicació&Marketing, i ha servit per extreure quins són els valors diferencials del propi Pa de Ronyó i quin pla d'acció conjunt sorgeix a curt i llarg termini. 
Es preveu que com a resultat d’aquestes trobades pràctiques, se n’obtingui la comercialització d’aquest producte a través d’un mateix packaging, que uneixi els forns i el Pa de Ronyó.

Aquest col·lectiu de forners compta amb el suport de l’Associació Leader de Ponent, a través del projecte Gustum. Un projecte interterritorial, amb la suma dels 10 grups Leader de Catalunya, que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com ho són la gastronomia, el turisme i/o el petit comerç.

El pa de ronyó, també conegut com pa petit, s’elabora amb farina, aigua, massa mare, llevat i sal. La seva peculiaritat principal és la forma de cocció, que, a més, en condiciona la forma, clarament irregular. Una cocció que es fa al forn conegut com morú, on, a diferència dels convencionals, mentre es cou el pa, la llenya, de branques de pi o d'olivera, té flama viva gràcies al tiratge obert. La forma irregular recorda vagament un ronyó. Té la crosta gruixuda i fumada que embolcalla una molla humida i densa.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.