Presentació del projecte 'Espais Naturals de Ponent' a través de l'acte 'A Ponent fem territori'

08 Octubre 2016 | Gustum | Les Garrigues
gustum-a-ponent-fem-territori

El Cogul, 6 d'octubre de 2016 – L'Associació Leader de Ponent ha presentat Espais Naturals de Ponent, un projecte per donar a conèixer, potenciar el valor afegit i evolucionar els espais naturals protegits de les comarques de Les Garrigues, L'Urgell, el Pla d'Urgell i el Segrià Sud. Es tracta d'un projecte de territori que ha de conscienciar del valor afegit d'aquests espais i potenciar el desenvolupament social, cultural i econòmic del seu entorn.

En el desenvolupament del projecte hi ha participat, a més, agents vinculats al territori i als espais naturals: ajuntaments de la zona integrada en el projecte, el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, l'Associació Aladrell, i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
El projecte inclou 10 espais naturals de les comarques de Ponent que malgrat la seva riquesa natural – gran varietat de flora, diversitat d'espècies animals i d'ocells i excepcionalitat dels seus paisatges- no compten amb una percepció pública adequada a aquest valor: Aiguabarreig Segre- Cinca, Secans de Mas de Melons-Alfés, Secans del Segrià i Utxesa, Serra de Bellmunt – Almenara, Secans de Belianes – Preixana, Estany Ivars i Vila-Sana, Els Plans de Sió, Els Bessons, Vall de Vinaixa, Muntanyes de Prades – Serra de la Llena.
El projecte neix per revertir aquesta mancança amb la creació de la marca comuna Espais Naturals de Ponent, que agrupa els espais, en recopila la informació i la presenta al públic de forma organitzada. Al nou web www.espaisnaturalsdeponent.cat i a les xarxes socials el visitant trobarà tota la informació necessària per organitzar una estada que li permetrà descobrir paisatges humits i de secà, gran varietat d'ocells i d'espècies animals i formacions de flora úniques. El web també inclou vídeos i visites virtuals inèdites.

El projecte es va presentar el matí del dia 6 d'octubre al Centre d'Interpertació de les Pintures Rupestres del Cogul, en un acte que va comptar amb la participació de Núria Civit, Alcaldessa de El Cogul; Antoni Villas, President del Consell Comarcal de Les Garrigues i Vicepresident de l'Associació Leader de Ponent; Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i el diputat Enric Mir de la Diputació de Lleida.
L'acte va finalitzar amb una mostra gastronòmica organitzada per Gustum en el que xefs de les quatre comarques representades a l'acte van oferir una degustació de plats elaborats amb producte local amb l'objectiu de mostrar la qualitat de l'oferta gastronòmica de Ponent, un actiu també fonamental del territori.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.