Presentació del projecte 'Espais Naturals de Ponent' a través de l'acte 'A Ponent fem territori'

08 Octubre 2016 | Gustum | Les Garrigues
gustum-a-ponent-fem-territori

El Cogul, 6 d'octubre de 2016 – L'Associació Leader de Ponent ha presentat Espais Naturals de Ponent, un projecte per donar a conèixer, potenciar el valor afegit i evolucionar els espais naturals protegits de les comarques de Les Garrigues, L'Urgell, el Pla d'Urgell i el Segrià Sud. Es tracta d'un projecte de territori que ha de conscienciar del valor afegit d'aquests espais i potenciar el desenvolupament social, cultural i econòmic del seu entorn.

En el desenvolupament del projecte hi ha participat, a més, agents vinculats al territori i als espais naturals: ajuntaments de la zona integrada en el projecte, el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, l'Associació Aladrell, i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
El projecte inclou 10 espais naturals de les comarques de Ponent que malgrat la seva riquesa natural – gran varietat de flora, diversitat d'espècies animals i d'ocells i excepcionalitat dels seus paisatges- no compten amb una percepció pública adequada a aquest valor: Aiguabarreig Segre- Cinca, Secans de Mas de Melons-Alfés, Secans del Segrià i Utxesa, Serra de Bellmunt – Almenara, Secans de Belianes – Preixana, Estany Ivars i Vila-Sana, Els Plans de Sió, Els Bessons, Vall de Vinaixa, Muntanyes de Prades – Serra de la Llena.
El projecte neix per revertir aquesta mancança amb la creació de la marca comuna Espais Naturals de Ponent, que agrupa els espais, en recopila la informació i la presenta al públic de forma organitzada. Al nou web www.espaisnaturalsdeponent.cat i a les xarxes socials el visitant trobarà tota la informació necessària per organitzar una estada que li permetrà descobrir paisatges humits i de secà, gran varietat d'ocells i d'espècies animals i formacions de flora úniques. El web també inclou vídeos i visites virtuals inèdites.

El projecte es va presentar el matí del dia 6 d'octubre al Centre d'Interpertació de les Pintures Rupestres del Cogul, en un acte que va comptar amb la participació de Núria Civit, Alcaldessa de El Cogul; Antoni Villas, President del Consell Comarcal de Les Garrigues i Vicepresident de l'Associació Leader de Ponent; Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i el diputat Enric Mir de la Diputació de Lleida.
L'acte va finalitzar amb una mostra gastronòmica organitzada per Gustum en el que xefs de les quatre comarques representades a l'acte van oferir una degustació de plats elaborats amb producte local amb l'objectiu de mostrar la qualitat de l'oferta gastronòmica de Ponent, un actiu també fonamental del territori.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts d'interès. Aceptar