Presentació de La Cúpula Gustum

10 Novembre 2017 | La Cúpula Gustum | Urgell
Presentació de la Cúpula Gustum

L’Associació Leader de Ponent, a través del projecte Gustum, ha presentat aquest matí, en el marc de la Fira de la conserva de Bellpuig,  La Cúpula Gustum, proposta educativa integral que té per objectiu posar en valor la producció agroalimentària de l’àmbit rural a Catalunya a través dels productes de proximitat que s’elaboren, el paisatge que generen i l’impacte que tenen en l’economia i tradicions del territori.

Hi han participat el Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig i vicepresident de l’Associació Leader de Ponent, Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader de Ponent, i Joan Trulll, president de l’Associació Leader de Ponent.

La Cúpula Gustum ofereix al públic una experiència immersiva per descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.

A través de continguts audiovisuals que el rodegen i amb una sensació de 360º, el públic es submergeix en els detalls, els processos i l’impacte de la producció agroalimentària sobre el territori. Endinsar-se en un forn de pa encès, sentir la llet acabada de munyir o veure com surt l’oli del primer raig són algunes de les experiències que proposa el projecte. En concret, la proposta inclou 14 càpsules interactives sobre els productes làctics, els càrnics, l’arròs, els llegums, els fruits secs, l’oli d’oliva, la mel, el vi, els cereals i els seus derivats, la fruita i la verdura, la tòfona i els bolets, peix i marisc, embotits i la cervesa.

El projecte es dirigeix a les escoles de tota Catalunya, especialment als alumnes cicle mitjà i superior de Primària, i es basa en un format innovador que potencia que l’alumne aprengui també a través de l’experiència i els sentits.

Des d’avui La Cúpula Gustum inicia un recorregut per Catalunya. Ja està confirmada la seva presència a més de 40 escoles del territori, que també rebran a un monitor encarregat de dinamitzar i dirigir les sessions amb els alumnes. Els centres interessats disposen també d’una guia didàctica per treballar prèviament a l’aula continguts vinculats al projecte com els hàbits alimentaris, el benestar físic, la salut, el territori o els factors socials relacionats amb l’alimentació, entre d’altres. La Cúpula Gustum és per tant un projecte integral i immersiu per treballar des de diferents matèries i que suposa una experiència innovadora en l’àmbit educatiu. Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.