Presentació de la campanya 'Aquí, vins catalans'

aqui-vins-catalans

Barberà de la Conca, 18 d'octubre - La campanya "Aquí, vins catalans" es va presentar al Celler de Viver de celleristes de la Conca de Barberà. La iniciativa, liderada per l'Associació Leader Ponent i en la que participen tots els Grups d'Acció Local de Catalunya, fomenta la comercialització i el consum de vins de les denominacions d'origen catalanes a la restauració. Es tracta d'una iniciativa, sorgida en el marc del projecte Gustum, que treballa per incentivar el desenvolupament rural a partir de la promoció dels productes agroalimentaris locals artesans.

L'acció s'adreça tan als restauradors com als clients finals, creant una marca-paraigua que serveix d'element promocional al consum del vi de les DO catalanes i, alhora, atorga més valor afegit a l'oferta de cada establiment de restauració. En aquesta direcció, la campanya ha creat un distintiu i un eslògan, per tal que figuri a les portes i a les cartes dels establiments de restauració que s'adhereixin. Els restaurants que s'hi vulguin adherir han d'estar ubicats en el territori Leader i acreditar que les seves cartes ofereixen un mínim del 60% de vins de les DO catalanes. Els restauradors interessats s'han d'adreçar al Grup d'Acció Local que correspongui al seu territori per tal d'acreditar-se.

L'acte de presentació va estar presidit per la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, que destacava: "El sector vitivinícola s'està convertint en un producte-tractor per a les estratègies de desenvolupament. És un gestor sostenible del medi ambient i suma producte, turisme i gastronomia". Serret va afegir que "les estratègies de desenvolupament rural com aquesta campanya ajuden a diversificar i posar en valor els recursos del territori, fomentant la innovació per generar oportunitats i impulsar el relleu generacional".

La gerent de l'Associació Leader Ponent, Teresa Fuentes, assegurava: "Cada cop, els vins catalans es troben a més restaurants, però és necessari encara incrementar-ne la presència i el consum. Els restaurants són els grans ambaixadors del territori i del producte, i amb aquesta campanya volem incentivar el consum de vi català, amb una mirada especial en els cellers més petits".

A l'acabar l'acte, els cellers Vidbertus, Gatzara i Molí dels Capellans, que elaboren vi al viver de celleristes van oferir un tast de vins als assistents.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.