Oberta la segona convocatòria de Cupons d’Innovació BCN Smart Rural

08 Juny 2020 | Gustum | Catalunya
CuponsBCNSmartRural

El passat 2 de juny, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) obria la segona convocatòria dels Cupons d’Innovació BCN Smart Rural, una línia d’ajuts dirigida a microempreses agroalimentàries i forestals de les zones rurals de la demarcació de Barcelona.

Els Cupons d’Innovació BCN Smart Rural s’emmarquen dins del PECT BCN Smart Rural, un projecte de desenvolupament rural implementat per la Diputació de Barcelona, ARCA i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

L’objectiu dels Cupons d’Innovació és promoure la innovació entre les empreses del sector agroalimentari i forestal. En aquest sentit, subvencionen la contractació d’un servei d’assessorament expert a una entitat de referència, per tal que aquesta ajudi l’empresa beneficiària a fer possible el seu projecte innovador.

A tall d’exemple, alguns dels serveis subvencionables podrien ser la conceptualització de nous productes i serveis, la millora dels processos productius, la realització d’estudis de viabilitat econòmica, agronòmica o industrial, la realització d’anàlisis de laboratori, etc. La quantia dels ajuts és d’un 80% del cost del servei d’assessorament, amb un màxim de 2.730€ per empresa.

Poden optar a aquests ajuts les empreses agroalimentàries i forestals que tinguin menys de 10 treballadors, que facin activitats de transformació (només en el cas d’empreses agroalimentàries) i que estiguin ubicades dins del marc territorial elegible: un total de 105 municipis de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona on s’aplica el programa de desenvolupament rural Leader o que es troben integrats dins del Parc Rural de Montserrat.

El període de sol·licitud dels ajuts va des del 2 de juny fins al 7 d’agost de 2020, i tota la informació relacionada amb la convocatòria es pot trobar a www.desenvolupamentrural.cat/cupons_innovacio.

L’obertura d’aquesta segona convocatòria té lloc en ple procés d’execució dels serveis subvencionats en la primera convocatòria, que va concedir un total de 7 ajuts per projectes d’innovació molt diversos, com ara la implementació de l'agricultura regenerativa en una explotació agrícola i ramadera, la creació d’una nova línia de productes de salut i cosmètica a partir d’oli d’oliva, el desenvolupament d’un nou producte a partir del xerigot o la posada en marxa d’una plantació de llúpol ecològic, entre d’altres.

El PECT BCN Smart Rural és un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.