Les segones jornades gastronòmiques GUSTUM a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida clouen amb una classe magistral sobre els vinagres i un showcooking a càrrec de l’equip de La Boscana

19 Novembre 2018 | Gustum | Pla d'Urgell
4aJornada
Aquest dilluns 19 de novembre es va celebrar la darrera sessió de les segones jornades gastronòmiques GUSTUM a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Una trentena d’alumnes van conèixer un dels productes que s’elaboren al Pla d’Urgell i com es marida amb plats del restaurant amb Estrella Michelin, La Boscana de Bellvís.

Judit Badia, de Vinagres Badia, va presentar el procés d’elaboració dels seus vinagres així com també va rememorar la història dels seus avantpassats ja que es tracta d’una empresa familiar que treballa des del 1908. Badia, que va obsequiar als alumnes i professors amb diferents mostres dels vinagres que elaboren, va oferir un tast de vinagres en directe amb els alumnes per fer-ne una comparació i buscar-los-hi les qualitats i les diferències. Badia va insistir en buscar el concepte de l’originalitat i la diferència dels productes per posicionar-se en un mercat que està en canvis constants.

L’equip de La Boscana, encapçalat pel xef Joel Castanyé, van elaborar dos plats on hi van afegir productes de Vinagres Badia. En aquesta sessió, els alumnes van aprendre a elaborar un ajoblanco amb brou de marisc, i unes postres molt tradicionals, les maduixes amb vinagre. Totes dues propostes, estaven ben equilibrades amb el producte que es presentava i incloïen el toc de cuina d’autor que caracteritza el restaurant gastronòmic de Bellvís.

Castanyé va relatar els inicis de La Boscana, la qual servia el seu primer plat ara fa 4 anys. El xef va proposar als alumnes seguir sempre amb els seus somnis i que intentessin fer-los realitat per aconseguir la felicitat. Castanyé també va afirmar que una segona estrella Michelin els faria molt contents però que en aquest moment, treballen al màxim per mantenir l’èxit que els ha aportat la primera i que per ara, l’objectiu és aquest.

Joel Castanyé encapçala el restaurant gastronòmic de La Boscana a la població de Bellvís i compta amb un equip de 23 persones. La Boscana és un restaurant amb un estil de cuina tradicional que no renuncia a la innovació i que treballa amb productes de proximitat, d’alta qualitat.


Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.