La tercera sessió de les segones jornades gastronòmiques GUSTUM a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida promocionen el producte urgellenc

13 Novembre 2018 | Gustum | Urgell
Jornada Gastronòmica Urgell

Aquest dilluns 12 de novembre, els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida van conèixer de primera mà diferents productes urgellencs que el xef Albert Marimon, del Restaurant la Cava (Tàrrega) utilitza a la seva cuina durant aquesta temporada.

En aquesta tercera sessió, el cuiner de l’Urgell va proporcionar als alumnes quatre propostes gastronòmiques elaborades amb diferents productes de l’Urgell.

El xef va elaborar una amanida de remolatxa i alvocat, una ensalada russa amb verdures de temporada i bonítol marinat al restaurant La Cava, un carpaccio de crestó, una patata ratte amb salsa salvitxada, i un gelat de vainilla. Els plats van ser elaborats en directe i els alumnes van provar cadascun dels plats.

En aquesta ocasió, el xef urgellenc va comptar amb la presència del productor Artur Bòria, responsable de Cultures Trobades que té per objectiu la recuperació, conservació, divulgació i estudi del patrimoni agrícola i ramader d'aquestes comarques. Fins ara, l'entitat ha treballat en la recuperació de llavors de fruiters, varietats de vinya antigues o de la raça de cabra catalana, entre altres. Bòria, també ha recuperat un ramat de Cabra Catalana, de la qual només en queden 3 ramats a Catalunya. Xefs com Albert Marimon o Sergi de Meià treballen amb el crestó, un cabrit capat corresponent a l’espècie de cabra blanca.

Marimon, per la seva banda, treballa amb més de 350 productors al centre de producció de La Cava de Tàrrega i va insistir amb la importància de descobrir els productors, conèixer el producte que elaboren i dedicar-li temps a intentar aconseguir bones receptes.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.