La Cúpula Gustum fa parada a l’escola Albirka, a Les Garrigues

26 Novembre 2019 | La Cúpula Gustum | Les Garrigues
CúpulaArbeca

Un total de 90 alumnes de l’escola Albirka, d’Arbeca (Les Garrigues) han descobert avui la instal·lació semiesfèrica La Cúpula Gustum. Es tracta d’una proposta educativa impulsada per Gustum, projecte coordinat per l’Associació Leader de Ponent.

Cicle superior, mitjà i inicial s’han endinsat avui al gran espai inflable semiesfèric que rep el nom de la Cúpula Gustum, i que mostra com, qui i on es produeixen els aliments que tenim diàriament a taula.

Amb 4,5 metres d’alçada, 6 metres de diàmetre i capacitat per a 30 persones, aquest recurs educatiu ofereix una experiència immersiva per descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta. A més, des del setembre del 2018, va acompanyada d’uns materials educatius, ideats per treballar de manera conjunta la mateixa temàtica. Concretament, són 6 jocs i activitats en els quals els infants treballen en grup, interpreten taules i mapes, analitzen i reflexionen sobre diverses problemàtiques i interactuen de forma oral en llengua catalana i anglesa, al voltant de la producció agroalimentària.

La Cúpula Gustum és la tercera vegada que s’instal·la a la comarca de les Garrigues, concretament ho ha fet en dues ocasions; la primera, l’any 2017 a les Borges Blanques i la segona, l’any 2018, a Juneda. Un total de 355 alumnes garriguencs ja han visitat la instal·lació.

L’activitat ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de les Garrigues que ha destacat la importància que els alumnes coneguin des de petits els valors del territori. També ha remarcat la necessitat que aprenguin que no només és important l’aliment que es posa a taula sinó també tota l’economia que hi ha al voltant i que siguin conscients que consumint producte de proximitat es genera valor al territori i als productors locals. marisc, embotits i la cervesa.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.