L’Associació Leader de Ponent continua promocionant el producte local amb la segona edició de les jornades gastronòmiques pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida

29 Octubre 2018 | Gustum | Segrià
1es Jornades Gastronòmiques

L’Associació Leader de Ponent torna a engegar les jornades gastronòmiques a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida aquest proper dilluns 29 d’octubre. Quatre xefs de referència destacaran el valor dels productes elaborats a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues amb diferents propostes culinàries creades al moment.

A través de quatre sessions de dues hores, aproximadament, una trentena d’alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà i Superior de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida coneixeran de primera mà els valors gastronòmics de diferents productes de les quatre comarques a través d’un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Cada un d’ells elaborarà un menú que constarà de tres plats utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef repassarà les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n’obtindran. A més, un productor de cada zona acompanyarà els xefs per tal de definir millor el producte utilitzat i realçar el seu valor gastronòmic.

La primera sessió, que es realitzarà aquest dilluns 29 d’octubre a les 10 del matí, la impartirà el xef Gonzalo Ferreruela, del RestaurantFerreruela. Cuina de la Terra de Lleida (Segrià). El dia 5 de novembre es farà la segona jornada amb Xavi Benet, de l’Hostal Restaurant Benet, de Les Borges Blanques (Les Garrigues). Albert Marimon, del Restaurant La Cava, de Tàrrega (Urgell) serà el xef que impartirà la tercera jornada el dia 12 de novembre. Joel Castanyé, xef del Restaurant La Boscanade Bellvís (Pla d’Urgell), tancarà la segona edició de les jornades gastronòmiques el dia 19 de novembre.

Entre els plats que s’elaboraran al curs destaquen, entre d’altres, guatlla de la Floresta a la barbacoa, lleteroles de vedella de Carn Sargaire amb crema de nyàmeres i salsa d'ostres i galanga o monogràfic de varietats de pomes cultivades a Les Garrigues.

Per posar punt i final a les jornades gastronòmiques, els alumnes que hi han assistit, dissenyaran una sèrie de plats, amb receptes pròpies, on el protagonista serà el producte local, per tal de promocionar-lo.

El dinar, que es farà a la mateixa Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, estarà dirigit a persones del sector, influencers, bloggers i periodistes gastronòmics.

L’Associació Leader de Ponent i Gustum: impuls del producte local artesà i de qualitat

Gustum és un projecte coordinat per l’Associació Leader de Ponent i que té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic del territori a partir de la promoció del producte local artesà i de qualitat en sinergia amb altres sectors econòmics com la restauració, el turisme i el petit comerç.

L’Associació Leader de Ponent és una entitat sense ànim de lucre i configurada con a Grup d’Acció Local (GAL) creada per a gestionar la metodologia Leader del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-20120 a les comarques del Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues i el Segrià (sud). Una de les línies d’actuació de l’Associació és l’execució de projectes de cooperació amb altres GAL, com el projecte Gustum, i projectes estratègics com Espais Naturals de Ponent. Tots dos són finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (57%) i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) (43%). 

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.