Gustum es situa com a exemple de bones pràctiques en un recull presentat per la REDR

15 Octubre 2020 | Gustum | Catalunya
BPracticasREDR
El passat divendres 9 d'octubre, la Red Española de Desarrollo Rural (REDR) publicava un recull  amb més de 50 iniciatives rurals de grups LEADER de tota Espanya que s'alineen amb cada un dels 17 ODS.
Amb aquesta publicació es demostra per què la metodologia LEADER és una veritable precursora de l'Agenda 2030 i els seus objectius, i com els GAL podem ser eines idònies per continuar impulsant aquest full de ruta sostenible als territoris rurals.

Un dels projectes que hi apareix, és el projecte Gustum, coordinat per l'Associació Leader de Ponent i en el que hi participen la resta de grups d'acció local de Catalunya. En aquest cas, el projecte apareix alineat amb l'Objectiu 12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

En aquesta publicació, que ja es pot consultar i descarregar a través de la pàgina web de la REDR, també hi apareixen altres projectes amb els quals participem des de l'Associació, com Odisseu, que s'alinea amb l'Objectiu 4. Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom, i ENFOCC, que apareix en l'Objectiu 13. Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els efectes d’aquest.

Què són els ODS?
El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l’econòmica, la social i l’ambiental)— i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu.

Font: DIBA.cat
Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.