En marxa quatre jornades per promoure el producte local

24 Gener 2018 | Gustum | Segrià
Cursos de cuina per promoure el producte local

El proper dijous 25 de gener de 9 a 11 del matí es posa en marxa la primera de les quatre jornades gastronòmiques centrades en el producte local que es realitzarà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Emmarcada en el projecte Gustum, la proposta té per objectiu promocionar els aliments produïts a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues i posar-los en valor davant dels futurs professionals del món de l’hostaleria. Aquests estudiants, formats a la província,  són un col·lectiu estratègic ja que seran prescriptors dels productes locals en un futur proper.  

A través de quatre sessions els 45 alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d’un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest elaborarà un menú de 3 plats utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef repassarà les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n’obtindran.

La primera sessió serà impartida pel xef Albert Marimon del Restaurant La Cava de Tàrrega. El seguiran Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís l’1 de febrer, Mercè Tomàs del Restaurant l’Estel de la Mercè de Lleida el 8 de febrer i, clausurarà el curs el dijous 22 de febrer Xavier Benet del Restaurant Hostal Benet de Les Borges Blanques.

Tots els xefs estaran acompanyats a més d’un productor de cada zona que els ajudarà a explicar millor el producte utilitzat i el valor que té per a la gastronomia.

Entre els plats que s’elaboraran a les jornades destaquen, entre d’altres, els esfèrics de Formatges Camps amb codonyat de Bellvís, els alls trufats d’Agramunt, unes sopes de pa, all i timó dels Bessons, uns postres de flors, fulles i fruita de Juneda o bearnesa de carabasses amb costella del Siscar. Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.