Els alumnes de l’escola Jacint Verdaguer de Tàrrega reben la Cúpula Gustum

29 Novembre 2019 | La Cúpula Gustum | Urgell
CúpulaTàrrega2019

Un any més, la Cúpula Gustum, la proposta educativa impulsada pel projecte Gustum, coordinat per l’Associació Leader de Ponent, ha fet parada a la capital de l’Urgell.

La gran instal·lació inflable semiesfèrica s’ha col·locat a l’escola Jacint Verdaguer de Tàrrega i els alumnes de tercer, quart i cinquè de la mateixa escola hi han pogut entrar i descobrir com, qui i on es produeixen els aliments que tenim diàriament a taula.

Amb 4,5 metres d’alçada, 6 metres de diàmetre i capacitat per a 30 persones, aquest recurs educatiu ofereix una experiència immersiva per descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta. A més, des del setembre del 2018, va acompanyada d’uns materials educatius, ideats per treballar de manera conjunta la mateixa temàtica. Concretament, són 6 jocs i activitats en els quals els infants treballen en grup, interpreten taules i mapes, analitzen i reflexionen sobre diverses problemàtiques i interactuen de forma oral en llengua catalana i anglesa, al voltant de la producció agroalimentària.

En aquesta sessió, de les 14 càpsules interactives que es poden visualitzar dins la mateixa instal·lació, els alumnes de l’escola Jacint Verdaguer han visualitzat les càpsules de productes làctics, oli d'oliva, fruita i verdura, cereals i derivats, mel, arròs, bolet i tòfona.

Durant aquesta setmana, la Cúpula Gustum ha recorregut alguns municipis de la província de Lleida, com Mollerussa, el Pla d’Urgell, o Arbeca, a les Garrigues. Amb aquestes dues poblacions, i des del mes de setembre, més de 1.000 alumnes ja han visualitzat les càpsules audiovisuals i han gaudit dels jocs col·lectius que l’acompanyen.

El vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Urgell, Xavier Freixes i Serrano, ha visitat la instal·lació durant la jornada del matí.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.