El Pla Director de l’Horta llança una enquesta de participació per recollir les propostes del sector

07 Juliol 2020 | Gustum | Catalunya
PladeLHorta

Amb l’objectiu de reforçar l’horticultura com un eix vertebrador de l’agricultura i la societat catalana, així com de preparar el sector pels reptes que emergeixen en el context econòmic, social, productiu i mediambiental actuals, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la Fundació Miquel Agustí, impulsen el Pla Director de l’Horta de Catalunya.

El Pla Director de l’Horta de Catalunya es concep com un pla estratègic sectorial. Es defineix com a estratègic perquè pretén definir uns objectius per apropar-nos a escenaris de futur desitjats, compartits pels diferents agents econòmics i socials que utilitzen el territori per desenvolupar-hi la seva activitat professional. Així mateix, el Pla posa èmfasi en la igualtat de dones i homes en la configuració d’aquests escenaris de futur, amb la incorporació de la perspectiva de gènere en l’anàlisi de necessitats i propostes del sector i la definició d’objectius.

El Pla ens situa, doncs, en el futur i, per tant, demana l’exercici de projectar-nos-hi, identificant els reptes que apareixeran. El Pla neix amb la voluntat de posar la pagesia, el medi ambient i la igualtat de gènere al centre de l’anàlisi, considerant-los com els eixos vertebradors d’aquest futur. Pretén, doncs, recollir i valoritzar el coneixement dels professionals del sector, complementant-ho amb una base de coneixement científic cada cop més àmplia.

Amb l’objectiu de recollir les necessitats i propostes del sector professional, i amb les limitacions existents degut a la situació actual, l’equip coordinador del Pla Director de l’Horta ha creat uns formularis en línia. Aquests formularis permeten als professionals del sector aportar les seves idees, necessitats i propostes. Sense aquestes idees el Pla molt difícilment serà útil, així que us animem a participar-hi. El formulari estarà actiu fins el proper 31 de juliol.

Enllaç al formulari: https://forms.gle/uPhCnssMBwaXnByu9

Enllaç al formulari de perspectiva de gènere: https://forms.gle/o7khBkFpCP8qr8gF6

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.