A disposició 6 jocs col·lectius que complementen la Cúpula Gustum

15 Octubre 2018 | La Cúpula Gustum | Pla d'Urgell
Jocs col·lectius Cúpula Gustum

A partir del 15 d’octubre, les escoles que així ho desitgin, ja podran disposar dels jocs col·lectius que complementen el projecte de la Cúpula Gustum.

Els centres educatius que sol·licitin l’adquisició de la Cúpula, l’inflable on s’hi projecten continguts audiovisuals que posen en valor la producció alimentària a l’àmbit rural, també tindran l’opció d’utilitzar els jocs col·lectius que ajuden a ampliar i adquirir els conceptes i objectius que persegueix el projecte.

Aquestes activitats permeten als infants treballar en grup, interpretar taules i mapes, analitzar i reflexionar sobre diverses problemàtiques, interactuar de forma oral en llengua catalana i anglesa, etc. Estan dissenyades perquè els mestres les puguin dinamitzar fàcilment a partir d’una explicació i d’uns materials que les acompanyen i es poden muntar simultàniament quan s’instal·la la Cúpula, ja sigui al pati, en una plaça o a les aules.

Els jocs oferts són els següents:

1.       De què em parles? Definició de conceptes relacionats amb la producció i comercialització alimentària.

2.       On estic?  Situació de diferents fotografies d’aliments i densitats de població en un mapa gegant de Catalunya, a partir de la lectura d’estadístiques i mapes.

3.       D’on vinc i on vaig?  Joc de cartes per conèixer l’origen, el/la productor/a, el punt de venda i un plat típic de diversos productes agroalimentaris del món rural català.

4.       Com comprem? Cursa de relleus per comprar aliments de forma responsable i posterior anàlisi de dades per valorar les conseqüències de la nostra compra.

5.       What’s in the menu?  Joc de rol en anglès simulant una interacció en un restaurant Slowfood.

6.       Què passarà? Diàleg en grups reduïts sobre les implicacions d’una situació hipotètica en la que la gent que treballa al sector primari abandona la seva feina, i l’elaboració de propostes perquè això no succeeixi.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.