130 alumnes de les escoles Pompeu Fabra de Mollerussa i Sant Miquel de Miralcamp descobreixen la Cúpula Gustum i els seus materials educatius

28 Novembre 2019 | La Cúpula Gustum | Pla d'Urgell
CúpulaPlaU

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (Mollerussa), ha comptat avui amb la Cúpula Gustum, una instal·lació inflable i semiesfèrica que mostra com, qui i on es produeixen els aliments que tenim diàriament a taula.

Els alumnes de 3r i 5è curs de Primària de l’escola Pompeu Fabra de la capital del Pla d’Urgell i els de 5è i 6è de l’escola Sant Miquel de Miralcamp han descobert la instal·lació semiesfèrica i els materials educatius que l’acompanyen, en el marc de la primera activitat de la Dinàmica educativa que ofereix el CRP del Pla d’Urgell i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

La Cúpula Gustum, un espai inflable i semiesfèric de 4,5 metres d’alçada, 6 metres de diàmetre i capacitat per a 30 persones, ofereix al públic una experiència immersiva per descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta. El material educatiu que l’acompanya, disponible des de l’any passat, consta de 6 jocs i activitats en els quals els infants treballen en grup, interpreten taules i mapes, analitzen i reflexionen sobre diverses problemàtiques, interactuen de forma oral en llengua catalana i anglesa, al voltant de la producció agroalimentària.

L’activitat ha comptat amb la presència del president de l’Associació Leader de Ponent i president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, que ha xifrat amb un total de 17.000 persones que han visitat la Cúpula des del 2017, any que va iniciar la seva itinerància per les escoles i fires de Catalunya. Des d’aquest setembre, més de 1.000 alumnes ja han visualitzat les càpsules audiovisuals que mostren on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.