06-10 de Juliol 2020

09:00

Jornades on-line espais test agraris impulsades en el marc del projecte innovador GO RETA

Els espais test agraris són un nou model d'incorporació de persones joves i noves a la pagesia ja molt estès en altres països europeus, sobretot a França, i que està començant a implantar-se a l’Estat espanyol.

A l'horitzó més proper, està prevista la creació de la futura Red de Espacios Test Agrarios, que actualment s’està activant a Extremadura i a Catalunya. També es treballa en la propera posada en funcionament dels dos primers espais test agraris a Casar de Cáceres, a Extremadura, i a la comarca de la Terra Alta, a Catalunya. En concret, una granja experimental per a un ramat de 160 cabres lleteres en intensiu a Casar de Cáceres, i un ramat de cabres de carn en extensiu a Gandesa, a la Terra Alta, amb una experiència innovadora en producció de carn de pastura però també promovent la silvopastura per a la prevenció d'incendis forestals.

Amb l’organització d’aquestes jornades, que s'havien de celebrar a Lleida però la pandèmia del coronavirus ha fet canviar la manera de fer aquests esdeveniments, es vol fer balanç de la feina impulsada gràcies al projecte RETA, així com unir esforços entre totes aquelles persones i entitats que estan treballant per una nova generació agrària.  La trobada comptarà també amb la participació de diversos experts en la matèria, entre els quals José Emilio Guerrero, catedràtic de la Universitat de Còrdova, i Ricard Ramon, cap d'unitat de la Direcció General d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea.

Durant les jornades del juliol s'exposaran algunes de les experiències ja existents en altres països europeus, on especialment a França ja es porten diversos anys de treball en la implementació del model. Així mateix es durà a terme un taller de creació d'espais test agraris. En les jornades es donaran a conèixer els principals resultats del Grup Operatiu RETA, s'intercanviaran experiències sobre emprenedoria agrària i es debatrà sobre les polítiques d'incorporació de joves i nous agents al sector. En l'última de les jornades es debatrà sobre els objectius i governança de la futura xarxa d'espais test agraris espanyola, en el que es pretén sigui el germen d'una futura implementació del model en diversos territoris de país.

Programa


Per ampliació d'informació o concertar entrevistes amb Neus Monllor, consultora agrosocial especialista en desenvolupament rural i relleu generacional i coordinadora del Grup Operatiu RETA, podeu posar-vos en contacte amb l'equip de Comunicació de les Jornades:
Josep Comajoan | 699 18 05 46 | josep@diesdagost.cat
Sara Blázquez | 679 86 45 18 | sara@diesdagost.cat
Més informació de les Jornades i del projecte a espaciostestagrarios.org, i a Twitter (@go_reta) i a Facebook (@redespaciostestagrarios).

GAL organitzador:

Associació leader de ponent

Agenda

En aquests moments no tenim cap acció programada.

Comparteix a les xarxes socials!

En Gustum utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.